Олександр Мінін виступив на VIII Судовому форумі «TRIAS POLITICA: суд у системі гілок влади»

07 жовтня 2019

3-4 жовтня 2019 року відбувся VIII Судовий форум «TRIAS POLITICA: суд у системі гілок влади», організований Асоціацією правників України.

Старший партнер Олександр Мінін виступив на сесії «Вплив ЄСПЛ та Конституційного суду України на національну правову систему України», під час якої практикуючі юристи і представники Конституційного Суду та ЄСПЛ обговорили практику розгляду конституційних скарг, нові можливості та підходи до захисту інвестицій.

У своєму виступі Олександр Мінін звернувся до теми «Спільність низки підстав при зверненні з питань оподаткування до інституту конституційної скарги, в ЄСПЛ або інвестиційного арбітражу». На основі аналізу міжнародного та вітчизняного законодавства він розповів, які способи екстраординарного захисту прав інвесторів краще обирати та комбінувати.

«Незважаючи на формальну відмінність різних інституцій, вони захищають базові принципові положення, і відповідно, коли ми з ними стикнулися на практиці, є можливість обирати, виходячи з конкретних завдань, конкретного стану цих інституцій та тих процесів, які відбуваються», – підсумував Олександр Мінін.

Ознайомитися з презентацією Олександра Мініна можна за посиланням.