Олександр Мінін та Антоніна Городецька взяли участь у круглому столі АПУ

05 жовтня 2018

02 жовтня 2018 року відбувся круглий стіл «Чи є судова перспектива в оскарженні податкового повідомлення-рішення за наявності вироку відносно учасника/директора контрагента за ст.205 Кримінального кодексу України», організований Комітетом АПУ з податкового та митного права.

Старший партнер Олександр Мінін у вступному слові окреслив проблематику та головні моменти для обговорення, зазначивши, що на сьогоднішній день у Верховного Суду немає одностайної правової позиції щодо питань фіктивного підприємництва. Олександр Мінін звернув увагу, що, незважаючи на певні позитивні зміни після публічних зустрічей та ґрунтовного обговорення проблеми з деякими суддями Касаційного адміністративного суду, все одно частково використовуються старі підходи під час формування судової практики.

Відзначаючи актуальність та важливість подібних круглих столів, Олександр Мінін підкреслив, що зараз дійсно відбувається пошук нової моделі вирішення спорів щодо питань фіктивного підприємництва на рівні Касаційного адміністративного суду. Зважаючи на готовність суддів до діалогу, правнича спільнота може допомогти сформувати новий справедливий підхід.

Старший радник Антоніна Городецька у своєму виступі наголосила на необхідності боротися з використанням протоколів допиту як доказів, детально зупинившись на питанні, чому адміністративні суди не повинні сприймати як докази зазначені протоколи. Антоніна висловила надію, що, можливо, звернення уваги Касаційного адміністративного суду на правовий статус протоколу допиту як такого, допоможе змінити практику їх використання у якості доказів.

Ознайомитись із презентацією виступу Антоніни Городецької можна за посиланням.