Олександр Мінін та Іван Шинкаренко виступили із доповідями на семінарі «Податки, валюта та інше: що потрібно знати бізнесу у 2019 році»

19 березня 2019

13 березня 2019 року відбувся семінар на тему «Податки, валюта та інше: що потрібно знати бізнесу у 2019 році», організований Німецько-українською промислово-торговельною палатою. На семінарі виступили із доповідями старший партнер Олександр Мінін та партнер Іван Шинкаренко.

Олександр Мінін у своєму виступі, присвяченому посиленню адміністративного тиску та штрафів на платників податків, розповів про спроби податкових органів застосувати штрафи за порушення нормативів з обігу готівки, неподання форми 20-ОПП щодо всього, що становить «об’єкти, пов’язані з оподаткуванням» на думку податкової, та за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних фактично як інструмент здирництва, а не дійсного забезпечення повної сплати податків. Олександр Мінін пояснив, чому і як варто боротися із такою практикою податкових органів, а також звернув увагу на розглядувані санкції з точки зору Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та доречної судової практики Європейського Союзу.

Виступ Івана Шинкаренка був присвячений змінам у правилах трансфертного ціноутворення у 2019 році. Він звернув увагу на спірні моменти у нововведеннях щодо правил ТЦУ та нові можливості податкової в межах контролю ТЦУ. Також Іван розповів про незвичні новації у правозастосуванні, зокрема, визнання ДФС України виплат заробітної плати фізичним особам – нерезидентам контрольованими операціями, та пояснив хибність такої логіки податкових органів.

Завантажити pdf-файл презентації Олександра Мініна (823 Kb)

Завантажити pdf-файл презентації Івана Шинкаренка (625 Kb)