Олександр Мінін взяв участь у VІІ Податковому форумі АПУ

21 вересня 2018

21 вересня 2018 року відбувся VІІ Податковий форум, організований Асоціацією правників України. стала партнером форуму.

Виступ старшого партнера Олександра Мініна, який зробив короткий огляд рішення Верховного Суду США 1895 року щодо неконституційності податку на прибуток, став цікавим початком панельної дискусії «Судова практика в розрізі останніх новел».

У своєму виступі Олександр звернув увагу, що багато моментів із рішення Верховного Суду США, яке має більш ніж 100-річну історію, перекликаються з нашим сьогоденням, зокрема питання доходів, які не оподатковуються, прямих і непрямих доходів тощо. Відмітивши ґрунтовність і масштабність дослідження проблеми Верховним Судом США, він висловив побажання та очікування тієї ж якості справ і такого ж аналізу та вирішення поточних проблем нашим Верховним Судом.

Наостанок Олександр Мінін зазначив, що законодавство може змінюватись, однак право і базові принципи права завжди залишаються. Тому хотілось би, щоб Верховний Суд України не обмежувався тільки законом, а йшов далі.

Загалом панельна дискусія першої сесії зосередилась на питаннях касаційного розгляду податкових спорів, конституційних скарг як інструменту їх вирішення та нових тенденцій у розгляді податкових спорів.