Олександр Шемяткін та Інна Таптунова взяли участь у прес-конференції «Бізнес і юридично значущі електронні документи – реалії»

01 липня 2019

27 червня 2019 року відбулася прес-конференція «Бізнес і юридично значущі електронні документи – реалії».

У заході взяли участь партнери Олександр Шемяткін та Інна Таптунова. Будучи розробниками проєкту електронного кабінету платника податків, партнери поділилися досвідом і своїми пропозиціями щодо налагодження цифрового документообігу з контролюючими органами.

Так, Олександр зазначив, що найбільші зрушення у цьому питанні можуть бути, якщо починати з податкової – зокрема визнавати будь-які цифрові підписи, не вимагати паперових копій, зменшити контроль тощо. Водночас це допоможе подолати корупцію і зарегульованість економіки.

Інна Таптунова відзначила, що влада, надавши на рівні закону можливість користуватися електронними документами, не створила механізму, який би реалізував це на практиці. Більше того, податкова все одно вимагає паперові документи і копії, не будучи готовою приймати електронні документи як з технічної точки зору, так і з точки зору культури сприйняття.

На думку партнерів , реального ефекту від переходу на електронний документообіг не буде, доки до цього не зобов’яжуть податкову та інші державні органи, тому бізнес повинен активно заявляти такі вимоги перед владою.