Олександр Шемяткін виступив на XVII Форумі Фінансових Директорів України

23 жовтня 2018

19 жовтня 2018 року партнер Олександр Шемяткін взяв участь у XVII Форумі Фінансових Директорів України.

У своєму виступі «Ризики в умовах введення податку на виведений капітал – Ви готові?» Олександр розповів про переваги податку на виведений капітал. Також він прокоментував застосування пакету законів BEPS, зупинившись на порівнянні законопроекту № 8557 щодо ПнВК і нещодавно підготовленого Мінфіном законопроекту щодо імплементації BEPS.

За його словами, багато в чому зазначені законопроекти намагаються вирішити ті ж самі питання, але в різний спосіб. «Правила законопроекту щодо BEPS є складними для адміністрування. А отже, держава отримує погіршення інвестиційного клімату, збільшення корупційних можливостей та не дуже ефективне перекриття каналів виведення 11 млрд доларів щороку. В той час, як податок на виведений капітал вирішує питання розмивання бази оподаткування набагато легшими для адміністрування шляхами», – зазначив Олександр.

XVII Форум Фінансових Директорів України став платформою представників бізнесу та фінансових інституцій для обговорення актуальних тенденцій, обміну досвідом та пошуку нових шляхів розвитку бізнесу.