Вперше в Україні: перемога команди КМ Партнери у спорі по суті правил ТЦУ стосовно методу чистого прибутку

18 грудня 2017

За даними ДФС, метод чистого прибутку застосовує 90 % платників податків, на яких поширюється контроль ТЦУ. Водночас, у ході його застосування виникає цілий ряд спірних питань, судова практика щодо яких ще не сформована.

Першу цеглину в її формування заклало рішення суду першої інстанції у справі за результатами оскарження перевірки виробничого підприємства міжнародної групи компаній за правилами ст. 39 Податкового кодексу України. Інтереси підприємства в суді представляла команда  .

Згідно з обставинами справи, фіскальний орган не погодився з результатами аналізу в документації ТЦУ, готувати яку підприємству допомагала аудиторська компанія. В акті перевірки перевіряючі самостійно розрахували показник рентабельності та визначили новий ринковий діапазон рентабельності, в результаті чого зробили висновок про невідповідність рівня цін.

В процесі одного з найскладніших спорів, з яким стикалася наша команда, ми отримали позитивний для клієнта результат в суді першої інстанції. Позов задоволено повністю!

В даному судовому процесі вперше в Україні формується судове тлумачення багатьох важливих аспектів контролю ТЦУ. Команда   продовжить докладати максимальних зусиль для захисту підходів, що обмежують можливість зловживань правилами ТЦУ з боку фіскальних органів.