Іван Шинкаренко взяв участь у LHS Discussion Hub

06 вересня 2018

04 вересня 2018 року партнер Іван Шинкаренко взяв участь у LHS Discussion Hub «Глобальні тренди трансфертного ціноутворення», що відбувся у рамках Школи податкової практики Legal High School.

У ході дискусії піднімалися питання актуальних законодавчих ініціатив, глобальних тенденцій та нерозв’язаних проблем у сфері трансфертного ціноутворення, а також обговорювалися результати останніх звітних компаній у сфері ТЦУ в Україні. Іван Шинкаренко акцентував увагу на важливому фігурантові взаємостосунків у сфері ТЦУ – штаб-квартирах мультинаціональних компаній та важливості серйозного сприйняття ними національних правил ТЦУ.

Також Іван наголосив на певних дискусійних положеннях законопроекту, розробленого під егідою Міністерства фінансів України та ДФС з метою імплементації кроків BEPS. Зокрема, він підкреслив сумнівність того факту, що спеціальні правила для внутрішньогрупових послуг, які передбачені законопроектом, навряд чи можна розглядати як спрощення. У тому числі, через необхідність обґрунтовувати економічну доцільність.

Водночас Іван розглянув певні особливості функціонування правил ТЦУ за умови заміни податку на прибуток податком на виведений капітал.