Іван Шинкаренко виступив експертом на форумі з трансфертного ціноутворення

квітень 2016

31 березня відбувся III щорічний форум «Трансфертне ціноутворення. Новації. Практика. Контроль», організатором якого виступило ДП «Держзовнішінформ» за підтримки ДФС України.

Захід було проведено з метою роз’яснення нововведень 2016 року в законодавстві з ТЦУ та Податковому кодексі, а також надання практичних порад для підготовки документації з трансфертного ціноутворення та подання звіту про контрольовані операції.

DSC_08541

Іван Шинкаренко, к.е.н., партнер WTS Consulting/ КМ Партнери, виступив із доповіддю на тему «Метод розподілення прибутку: коли застосовувати, як і чи варто взагалі?». Зокрема, розглянув різні підходи до розподілу та пояснив алгоритм визначення розрахункового та підсумкового прибутку. Теоретичні висновки експерт проілюстрував на конкретних прикладах.

Також на форумі  було розглянуто такі питання: тлумачення змін до Податкового кодексу з питань ТЦУ (17.07.2015), в т.ч. аспект збільшення фінансового результату податкового періоду для контрольованих та для неконтрольованих операцій; інструменти для підтвердження цін для цілей ТЦУ; практичні питання податкового контролю за ТЦУ; особливості відображення у звіті та документації окремих операцій та ін.

Учасниками форуму стали більш ніж 110 представників вітчизняних і міжнародних компаній-експортерів/ імпортерів, аудиторських і юридичних фірм.

Завантажити pdf-файл презентації Івана Шинкаренка (468,0 Kb)

* Фото надано ДП «Держзовнішінформ»