Іван Шинкаренко взяв участь у експертному обговоренні проблем розвитку ТЦУ в Україні

09 грудня 2016

Ivan Shynkarenko_

Партнер «КМ Партнери» Іван Шинкаренко взяв участь в експертному обговоренні в рамках круглого столу «Трансфертне ціноутворення. Тренди 2017 року», який пройшов 8 грудня 2016 року за ініціативи ДП «Держзовнішінформ».

Провідні спеціалісти з питань трансфертного ціноутворення, серед яких були представники Державної фіскальної служби України (далі – «ДФСУ») та консалтингових компаній, обговорили практичні аспекти застосування існуючих правил ТЦУ, а також розглянули перспективи розвитку контролю трансфертних цін у світлі приєднання України до плану BEPS у зв’язку з очікуваним прийняттям проекту закону № 5368 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо покращення інвестиційного клімату в Україні)».

Іван наголосив на необхідності впровадження спрощених механізмів контролю та підтвердження трансфертних цін для малого та середнього бізнесу. Поділився практичним досвідом роботи щодо звітності про КО та обговорив з представниками ДФСУ проблемні питання застосування коригувань фінансового результату згідно з Податковим кодексом України.