КМ Партнери – генеральний партнер Першого податкового форуму Tax&Business Talks

29 листопада 2017

24 листопада 2017 року відбувся масштабний захід у податковій сфері – Перший податковий форум ААУ Tax&Business Talks.  стала ініціатором та генеральним партнером заходу. Спікерами та модераторами виступили провідні юристи, адвокати, судді, податківці, депутати та представники інших державних органів, і зупинились на важливих поточних проблемах у податковій сфері.

Старший партнер  Олександр Мінін виступив модератором першої сесії, яка була присвячена ПДВ та податку на виведений капітал. Олександр наголосив, що необхідно подумати, яким шляхом ми очікуємо на розвиток і що в цьому відношенні можемо зробити. Як слушно вважає пан Мінін, зміни на практиці можуть передувати змінам законодавства, оскільки існує багато інших важелів.

Марія Козленко, радник, адвокат , доповідала у сесії, присвяченій податковим спорам. Марія зазначила про стан податкових спорів в реаліях сьогодення в розрізі невідповідності теоретичних підходів і практичній реалізації предмета та засобів доказування, строків розгляду справ та виконання рішення.

Іван Шинкаренко, к.е.н., партнер, керівник практики митного права і трансфертного ціноутворення  , виступив у сесії, присвяченій трансфертному ціноутворенню. Іван проаналізував особливості захисту платників податків у спорах щодо ТЦУ, зокрема, типи, порядок оскарження, особливості захисту та можливі аргументи.

Антоніна Городецька, старший радник , голова Податкового комітету ААУ, своєю доповіддю закривала сесію «Кримінальна відповідальність за податки» та, відповідно, весь форум. Антоніна розповіла про податкові перевірки в рамках кримінальних проваджень, навела приклади оскарження та судову практику.