Максим Олексіюк та Олександр Шемяткін виступили на V Всеукраїнській практичній конференції «DistributionMaster-2016: Майбутнє ринку дистрибуції»

01 листопада 2016

DistributionMaster-201628 жовтня 2016 року відбулася V Всеукраїнська практична конференція «DistributionMaster-2016: Майбутнє ринку дистрибуції», організована B2В-Медіа групою TradeMasterGroup. «КМ Партнери» виступили ексклюзивним юридичним партнером заходу.

Партнери, адвокати «КМ Партнери» Максим Олексіюк та Олександр Шемяткін виступили з доповіддю на тему: «Основні юридичні та податкові аспекти і ризики при проектуванні дистриб‘юторських угод».

Максим Олексіюк у своїй презентації «Дистриб’юторські угоди в розрізі конкурентного законодавства» окреслив питання щодо встановлення обмежень в узгоджених діях, виключень для обмежень у вертикальних угодах, визначення меж ринку та «сірої зони», а також розповів про відповідальність за антиконкурентні узгоджені дії на ринку й аспекти гармонізації українського законодавства з правом ЄС за умовами Угоди про асоціацію.

Олександр Шемяткін презентував доповідь «Трудові та податкові ризики у дистриб`юторських угодах» та зосередив увагу на наступних питаннях: варіанти організації співпраці з дистриб’юторською командою, ризики, які можуть виникнути у дистриб’юторів у зв’язку з перекваліфікацією відносин у трудові, та їх підстави для перекваліфікації, умови оформлення у договорі бонусів, знижок, послуг та підхід судів у цьому питанні.