Олександр Мінін виступив на форумі «Актуальні питання адміністративного судочинства в податкових та митних спорах»

12 грудня 2019

11 грудня 2019 року відбувся захід із підвищення кваліфікації адвокатів «Актуальні питання адміністративного судочинства в податкових та митних спорах», організований Платформою Юридичної Освіти за участі експертів Комітету АПУ з податкового та митного права.

Старший партнер Олександр Мінін виступив на форумі з доповіддю щодо пропорційності санкцій в адміністративному процесі як необхідної умови їх правомірності.

У своєму виступі він наголосив, що для справедливого застосування штрафів повинен бути встановлений розмір шкоди, який може визначати, чи є правомірним застосований до платника податків штраф. У свою чергу, штраф у розмірі, більшому, ніж той, що забезпечить пропорційний, справедливий баланс між інтересами особи та суспільства – є фактично конфіскацією майна.

Підводячи підсумки, Олександр Мінін звернув увагу присутніх, що не все, що приймається Верховною Радою України, підлягає застосуванню і саме на адвокатів покладено місію боротьби «на полі бою» в адміністративних судах проти «великої машини Держава».

Ознайомитися з презентацією виступу Олександра Мініна можна за посиланням.