Олександр Шемяткін взяв участь у форумі «Відповідальний діалог бізнесу та політиків»

06 березня 2019

04 березня 2019 року відбувся форум «Відповідальний діалог бізнесу та політиків», покликаний запропонувати кандидатам на посаду Президента України почути бізнес-спільноту та підтримати ТОП-10 пріоритетів бізнесу для економічного зростання країни.

У ході гострих дискусій представники бізнесу змогли озвучити нагальні проблеми і поставити кандидатам «незручні» запитання щодо їх вирішення. Партнер Олександр Шемяткін торкнувся проблеми щодо зниження податкового навантаження на фонд оплати праці. Зокрема, він запитав у кандидатів, яке їх бачення вирішення даної проблеми, враховуючи положення меморандуму з МВФ щодо обмежених можливостей на зниження податків та передвиборчі обіцянки підвищити соціальні гарантії, а також чи є на це політична воля, адже зменшення навантаження на фонд оплати і детінізація звучить просто, але це цілий комплекс реформ, не завжди популярних.

Форум став першою спробою українських підприємців об’єднатися та широкою коаліцією побудувати відкритий діалог із політиками напередодні виборів, а також отримати публічну підтримку від кандидатів і готовність реалізовувати ініціативи бізнесу.