Олександр Мінін виступив з доповіддю на засіданні Комітету АПУ з податкового та митного права

26 квітня 2021

26 квітня 2021 року відбулося онлайн-засідання Комітету з податкового та митного права Асоціації правників України. Зважаючи на те, що з 01 січня 2021 року набули чинності суттєві зміни щодо відповідальності за Податковим кодексом України, тема засідання «Відповідальність і штрафи по-новому» була присвячена саме цим питанням. Доповідачем виступив старший партнер Олександр Мінін.

Серед найважливіших ключових моментів Олександр Мінін виділив наступні: визначення поняття «вина» для податкових цілей, зміни щодо ППР та відсутність затвердженого Мінфіном порядку їх видачі впродовж певного часу дії оновлених положень, неправомірне об’єднання в одному ППР кількох штрафів, спроби надати порушенням податкового законодавства статусу триваючих, обтяження відповідальності у зв’язку з «умисними» діями. Тож з «відповідальністю» за Податковим кодексом Олександр радить «знайомитися» наново, оскільки є багато змін на гірше, проте є й нові можливості, якими можна скористатися для захисту.

Однак є і хороша новина – під час карантину штрафні санкції за вчинені порушення податкового законодавства (за виключенням ПДВ, акцизу, рентних платежів та дечого іншого) не застосовуються.

Детальна інформація по кожному із зазначених питань, з цікавими прикладами та порадами, як діяти, – у презентації Олександра Мініна за посиланням.

Переглянути запис виступу Олександра можна за посиланням.