Олександр Шемяткін та Іван Шинкаренко виступили на форумі з міжнародного оподаткування

07 жовтня 2019

20 вересня 2019 року учасники національного форуму «Міжнародне оподаткування: трансформація бізнесу», партнером якого стала , обговорили світові тренди міжнародного оподаткування та їх вплив на податкову політику України.

Партнер Олександр Шемяткін у своєму виступі зупинився на темі, а чи потрібен Україні такий BEPS, як в законопроекті 1210, та як можна поєднати корисні правила BEPS з податком на виведений капітал (ПнВК). Він звернув увагу, що, у сукупності з непоганими пропозиціями BEPS (які не стосуються податку на прибуток), введення податку на виведений капітал забезпечить попередження розмивання податкової бази та виведення капіталу з нашої країни набагато простішими та ефективнішими методами.

Партнер Іван Шинкаренко у виступі «Розвиток судової практики з ТЦУ: Україна і світ» проаналізував найактуальнішу зарубіжну та вітчизняну судову практику у даній сфері. На основі глибокого аналізу аргументації сторін та співставлення позицій платників податків і фіскальних органів він проілюстрував основні глобальні тренди у проблемних питаннях ТЦУ. Іван зауважив, що успішність судового розгляду залежить від належно зібраних доказів, підготовлених пояснень і правильно підібраних аргументів як з юридичної, так і з економічної точки зору.

Відеозапис виступу Олександра Шемяткіна на першій сесії

Відеозапис виступу Івана Шинкаренка

Відеозапис виступу Олександра Шемяткіна на сьомій сесії